Ilmainen toimitus kaikkiin verkkokaupan ostoksiin!

Kaikkea kaunista

Matti Hyvärinen, Korutaiteilija

Matti on maamme kansainvälisesti tunnetuimpia ja menestyneimpiä korutaiteilijoita jo vuodesta 1958 alkaen. Hänen uransa itsenäisenä yrittäjänä, kultaseppänä ja korutaiteilijana on pisimpiä maassamme.

Matti on tavattoman tuottelias. Hän on muotoillut tuhansia korumalleja. Matti on luonut teknisesti korkealaatuisen ja taiteellisesti omaperäisen FinnDeer Art Design-korukokoelman ja tehnyt tämän maailmalla yhdeksi tunnetuimista suomalaisista korubrändeistä. Tämä on tulosta yli sadasta näyttelystä eri puolilla maailmaa. Korujen vientitoiminnan Matti aloitti jo vuonna 1965. Matti Hyvärisen tuotantoa on myyty aivan viime aikoihin asti lähes kokonaisuudessaan maailmalle. Matti on näin tehnyt vertaansa vailla olevan työn suomalaisen modernin korutaiteen maailmanvalloituksessa. Tätä saavutusta ovat siivittäneet lukuisat kansainväliset korumuotoilupalkinnot.

Matti on suomalaisena korutaiteilijana ainoa, joka on saavuttanut alan arvostetuimman palkinnon Diamonds International Awardsin. Nyt Matti on palannut maailman markkinoilta takaisin kotimaahan valmistaen korut yksilöllisinä ateljee-töinä poikansa Tomin kanssa kahdestaan. Matti ja Tomi ovat myös yhdessä kirjoittaneet Opetushallituksen julkaiseman koruvalamisen oppikirjan, jota käytetään alan opetustyössä.

Matin muotoilema ajankohtainen korukokoelma, Itsenäisen Suomen Satavuotiskorut, on rekisteröity tuotemerkki. Se takaa yksinoikeuden Itsenäisen Suomen Satavuotiskorut -korukokoelmaan. Tämä korukokoelma jakautuu useisiin alakokoelmiin, joissa kussakin on lukuisia koruja. Ainutlaatuinen kokonaisuus ilmentää ymmärrettävällä tavalla maamme luonnonkauneutta ja vuodenaikojen vaihtelujen mukanaan tuomia elämyksiä. Korut valmistetaan käsityönä luontoa varjelevin menetelmin, aihiot valaen. Laadukas valamisen taito onkin tärkeää virheettömän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Matin tapa työskennellä: "Poikkean useimmista tunnetuista kollegoistani siinä, että teen korujeni prototyypit ja mallikappaleet henkilökohtaisesti itse käsityönä ilman tavanomaisten malliseppien apua tai nyttemmin muotiin tulleita koneellisia 3D-pikamallinnuslaitteita. Ohjelmoidut laitteet tuottavat kylmän täsmällisiä tuotoksia, joista puuttuu aito tunteikas käden kosketus ja henkevyys. Kärjistäen voidaan sanoa, että painokuvakaan ei ole alkuperäisen taideteoksen veroinen".

"Omistan Itsenäisen Suomen Satavuotiskorut kunnianosoituksena heille, jotka rohkeudellaan ja neuvokkuudellaan ovat itsenäisyytemme hankkineet, sekä erityisesti heille, jotka äärimmäisin uhrauksin ovat itsenäisyytemme säilyttäneet.”


MANIFESTI
Matti Hyvärinen on yksi maamme kansainvälisesti tunnetuimpia ja menestyneimpiä korutaiteiloijoita. Matti on tehnyt pitkän kansainvälisen uran ja hänet on palkittu ympäri maailmaa useasti. Matti Hyvärisen tuotantoa on myyty aivan viime aikoihin asti lähes kokonaisuudessaan maailmalle, nyt laajaa koruvalikoimaa on saatavissa myös Suomesta. Matilla on yksinoikeus Itsenäisen Suomen Satavuotiskorut -korukokoelmaan. Ainutlaatuinen kokonaisuus ilmentää ymmärrettävällä tavalla maamme luonnonkauneutta ja vuodenaikojen vaihtelujen mukanaan tuomia elämyksiä. Korut valmistetaan käsityönä luontoa varjelevin menetelmin, aihiot valaen.
Matti Hyvärinen, Korutaiteilija

Muotoilijan tuotteet