Ilmainen toimitus kaikkiin verkkokaupan ostoksiin!

Kaikkea kaunista

Tarinakoru

Eteläisessä Suomessa, Nurmijärven maaseudulla, seisoo kallion kupeessa talo, joka lempeänä tervehtii tulijaa.
Karjalasta saapuneet ostivat metsätilan Simonsbergin kartanonherralta, raivasivat pellot ja rakensivat vuonna 1947 navetan, ns. karjakartanon ja talon uutta elämäänsä varten.
Navetta on vuosien varrella toiminut autokorjaamona ja kennelinä ja nyt se on saanut toisenlaisen tarkoituksen.
Navetan seinien sisällä eläimet ovat vaihtuneet kultasepän työkaluiksi ja koruiksi. Maitolaituri kaunistaa maisemaa enää koristeena.

Tänäpäivänä Tarinakorun tarinaa rakentavat pariskuntana Tarja ja Hannu. Lutusen valikoimasta löydät heidän molempien suunnittelemia koruja. 

Tarja

kultaseppäartesaani
Ajatus ohjaa piirtämistäni. Annan viivan tulla ja kaarien.
Aiheet nousevat mielikuvista ja muistoista, ympärillä eletystä ja koetusta. Kullan ja hopean muotoilen käsilläni perinteisin menetelmin. Tarinat korujen takana ovat suuria tai pieniä. Sanat syntyvät mielessäni korua valmistaessa ja kirjoitan usein niitä mukaan rasiaan. Osa luovaa energiaa välittyy korun mukana saaden uudet sävynsä.
On koskettavaa nähdä miten paljon koru merkitsee kantajalleen.

Hannu 

Kultaseppä

Pienen korun valmistaminen vaatii vakaat kädet, keskittymistä ja kykyä nähdä metallissa uusi muoto. Minua kiehtoo jalometallin olemus, sen sitkeys ja muokattavuus. Pidän käsillä tekemisestä. Kun otan palan kultaa tai hopeaa ja alan työstämään sitä, malli tai suunnitelma on ajatuksena, mielessäni oleva kuva. Tiedän, miltä haluan sen näyttävän. Jalokivet istutan täydentämään kokonaisuutta.
Kun korun tilaajan ja minun ajatukseni ovat kohdanneet, näen ihmisen, jonka olen saanut onnelliseksi.

Tarinakoru

Muotoilijan tuotteet