Ilmainen toimitus kaikkiin verkkokaupan ostoksiin!

Kaikkea kaunista

Jukka Räsänen - Vuoden 2017 Kultaseppä

Olen Lahden Muotoiluinstituutin Kultaseppäopistosta vuonna 1994 valmistunut taidekaivertaja/kultaseppä. Vuoteen 1998 saakka työskentelin kultaseppänä Helsingissä ja vuoden 1999 alussa avasin oman verstaani Oulussa. Tällä hetkellä pajani sijaitsee yli sata vuotta vanhassa kiinteistössä Oulun keskustassa. Samalla paikalla on toiminut kivitalon rakentamisesta 20- luvulta lähtien kulta- ja kelloalan liike. Nyt olen päässyt jatkamaan tätä perinnettä omalta osaltani.

Olen vapaa-ajalla varsin innokas ulkoilun harrastaja ja olenkin kierrellyt vuosien varrella alppisuksien ja kiipeilykenkien kera maailman vuoria. Lumettomaan aikaan ja varsinkin syksyllä samoan ympäri Pohjoissuomen metsiä metsästyksen ja kalastuksen merkeissä. Nämä reissut ovat minulle arvokas henkireikä ja niistä olen ammentanut sisältöä korusuunnitteluuni. Oman korumallistoni korut ovat lopulta muotoutuneet hyvinkin suoralinjaisiksi ja jopa pelkistetyiksi Pohjoismaalaisen muotoilun edustajiksi.

Mikaela-korusarjan tein alunperin toiseen korunäyttelyyni. Sarja on nimetty tyttäreni mukaan ja se on saanut aurinko teemansa Andeilta ja pohjoisen yöttömästä yöstä. Viimeisimmässä näyttelyssäni olen hakenut muotomaailmaa sekä Andeilta että Uzbekistanista. Uzbekkien sotapäällikkö Amur Temurin mausoleumi jätti minuun syvän vaikutuksen, joten mausoleumin mosaiikkiornamentit ovat olleet vaikuttamassa Rene –sarjan muotokieleen.

Suomen Kultaseppien liitto on nimennyt kultaseppä Jukka Räsäsen vuoden 2017 Kultasepäksi.

Muotoilijan suuntalinjat.

Elämykset syntyvät pienistä unelmista. Kultaseppänä haluan toteuttaa unelmia, joista syntyy ainutlaatuisia elämyksiä. Ainutlaatuiset elämykset liittyvät moniin elämän tärkeimpiin tapahtumiin. Näitä tapahtumia voidaan kruunata vaikkapa hienosti muotoilulla vihkisormuksella tai viehkeällä timanttisormuksella. Ylpeä korunkantaja kertoo tarinaansa koruilla. Korulla on muutakin sisältöä kuin ulkokuori. Hyvin muotoiltu koru puhuttelee katsojaansa.

- Jukka Räsänen
Jukka Räsänen - Vuoden 2017 Kultaseppä

Muotoilijan tuotteet